Verkiezingen 2017: Hoe kijken de politieke partijen aan tegen sport en bewegen?

De tweede kamer verkiezingen van maart 2017 beheersen al enige weken het nieuws. Welke aandacht besteden de partijen eigenlijk aan sport en bewegen in hun partijprogramma’s? Kenniscentrum Sport heeft de aandacht voor sport en bewegen in de partijprogramma’s voor de Tweede Kamer-verkiezingen 2017 geanalyseerd.

Hoe kijken de politieke partijen aan tegen sport en bewegen? Welke plannen hebben ze en hoe concreet zijn die plannen dan? Welke thema’s worden het meest genoemd? Wat lijken voor een nieuw regeerakkoord de belangrijkste thema’s? En is er nu minder of meer aandacht voor sport en bewegen in de Tweede Kamer, vergeleken met 2013?

Het kenniscentrum Sport heeft al deze vragen in een interactieve infographic in één dynamisch beeld gevangen en toegelicht  zonder politieke kleuring. Kijk hier voor de infographic: https://www.lbl.nl/kcsport/

Hoe is dit beeld tot stand gekomen?

“Op basis van quick scans door zowel NOC*NSF als Kenniscentrum Sport zijn vijf hoofdthema’s en drie thema’s met randvoorwaarden benoemd. Deze zijn aangevuld en uitgebreid tot een onderscheidende lijst met hoofdthema’s waaraan subthema’s zijn verbonden. Vervolgens zijn alle (in november 2016 beschikbare) verkiezingsprogramma’s doorzocht op woorden sport, bewegen, beweging en vormen daarvan (gym, bewegingsonderwijs, fietsen, wandelen, zwemmen) en ze zijn alleen geteld als ze daadwerkelijk over fysieke activiteit gaan en niet figuurlijk bedoeld zijn. Kenniscentrum Sport heeft hiermee een zo objectief mogelijke analyse gemaakt, hoewel enige interpretatie niet is uit te sluiten.”.

Bron:

https://www.allesoversport.nl/artikel/in-een-oogopslag-alle-sport-in-verkiezingsprogramma-s-2017/