Vreemde gadgets tijdens CES

De Consumer Electronics Show (CES) die in eerste week van januari plaatsvond in Las Vegas is de grootste tech- en elektronicabeurs ter wereld. In het Las Vegas Convention Center tonen fabrikanten hun nieuwste snufjes aan het grote publiek. In dit artikel een greep uit de meest vreemde gadgets van dit jaar.

Withings presenteert ‘slimme’ haarborstel.

Alsof een slimme telefoon nog niet genoeg was, wil Withings nu ook de haarborstel een stuk ‘slimmer’ gaan maken. Deze borstel is volgepropt met de nieuwste snufjes en ‘luistert’ met een ingebouwde microfoon naar het geluid van je haar om zo vast te stellen of je haar te droog is of dode puntjes bevat. Daarnaast meten een gyroscoop en versnellingsmeter de exacte ‘borstelpatronen’ en coacht de borstel je om deze te verbeteren. Withings stelt ons gerust door aan te geven dat de borstel niet meer dan 200 dollar zal kosten. Dat valt dan weer mee hè?! Zie hier de productvideo.

Stofzuigerschoenen van Japanse fabrikant Denso

De bedenkers van dit product moeten vast hebben gedacht: hoe kan ik zonder moeite mijn tapijt schoon krijgen? De stofzuigerrobot bestond al, dus toen kwam men op het lumineuze idee om hier schoenzolen voor te benutten. Het resultaat is hilarisch en bestaat uit een soort rock-a-billy plateauzolen met daarin een ministofzuiger die kruimels opzuigt terwijl je door de kamer wandelt.

Hushme Voice Mask

Dit product probeert in elk geval een relevant probleem op te lossen. Namelijk: hoe ga je om met een belangrijk telefoontje als je in de stiltecoupé of andere ruimte zit waar mensen last van je hebben? De manier waarop dit wordt opgelost is dan wel weer vrij belachelijk. De Hushme Voice mask ziet er niet bepaald comfortabel uit en zou wel eens wat vreemde blikken kunnen opleveren in de trein…