Onze stappenchallenges 

Bij de stappenchallenges draait alles om bewegen! Hierin kunnen collega’s elkaar stimuleren en uitdagen om (ook op het werk) zo gezond mogelijk te leven. Deze onderlinge samenwerking en competitie stimuleren het gesprek over gezondheid op de werkvloer. Bovendien zorgt het voor een positieve werksfeer!
Benieuwd naar hoe een stappenchallenge er bij Selfcare uitziet en wat de mogelijkheden zijn? We zetten in deze blog alles op een rijtje.

Bepaal zelf hoe je de challenge inricht
De challenge heeft veel verschillende instellingen die je zelf kunt bepalen:

  • Aantal stappen: veel organisaties kiezen voor 10.000 stappen per dag. Willen jullie het rustiger aan doen of zijn jullie zeer ambitieus? Zet het stappen dagdoel dan lager of hoger. Iedere individu kan los van het teamdoel ook een persoonlijk dagdoel bepalen.
  • Duur challenge: je kiest zelf hoeveel dagen een challenge duurt. Onze challenges duren gemiddeld 2-3 weken.
  • Start- en eindpunt: wil je van Amsterdam naar Parijs lopen of wellicht van de ene bedrijfslocatie naar de andere? 
  • Thema: er zijn vijf standaard thema’s waaruit je kunt kiezen: Stedentrip, Lopen op Mars, Op de boerderij, Safari en Winterwandeling. Elk thema heeft een eigen strip waar je als het ware doorheen loopt tijdens de challenge. Ook is het mogelijk om een eigen thema te laten ontwerpen geheel naar jullie wens.
  • Eigen teams samenstellen: je bepaalt zelf wie er bij elkaar in het team komen, wat de namen van de teams zijn en hoeveel mensen er in een team zitten. Wil je verschillende afdelingen tegen elkaar laten strijden? Of wellicht de teams indelen op basis van de voetbalclub die ze supporten? Het kan allemaal!
  • Beloningen: beloon je medewerkers met digitale cadeaukaarten van bijvoorbeeld Bol.com of Pathe, maar ook een bon van HEMA, een bloemenbon of een goededoelenbon zijn mogelijk. Je kiest zelf de hoogte van het bedrag en wát je wilt belonen. Lees hier meer over hoe belonen werkt.


Koppelen stappenteller of app
Iedereen gebruikt zijn eigen stappenteller voor deelname aan de challenge. Het maakt dus niet uit of de ene deelnemer een Fitbit heeft en de ander een Apple Watch. Zijn er deelnemers die geen stappenteller hebben? Geen probleem: gebruik dan de Google Fit of Apple Gezondheid app om je stappen via je smartphone bij te houden. Zo kan iedereen meedoen. Handmatig invoeren van stappen is niet mogelijk; wel zo eerlijk! 

Dashboard geeft 24/7 inzicht in scores van teams en individuen 
Alle deelnemers krijgen toegang tot het dashboard waarop je de voortgang van de challenge kunt volgen. Dit dashboard is zowel via onze app op je smartphone als via de desktop te openen. Zowel op team- als individueel niveau worden de stappen weergegeven.

Chatten met teamleden 
Motiveer elkaar via de chatfunctie in de app om alles uit de challenge te halen.

Beschikbaar in het Nederlands en Engels
Wel zo handig dat ook de Engelssprekende collega’s deel kunnen nemen. Andere talen kunnen in overleg worden geïmplementeerd.

Meer weten over het organiseren van een stappenchallenge of benieuwd wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Ineke Cornelissen via info@selfcare4me.com.