Virtuele wandeling door De Rotterdam

De Rotterdam

Lichaamsbeweging verbetert de gezondheid. Bewegen voorkomt ziektes, het vergroot de geestelijke veerkracht én het stimuleert creatief denken. Langdurig stilzitten levert daarentegen gezondheidsrisico’s op die vergelijkbaar zijn met de schadelijke effecten van roken. En wij Nederlanders zitten gemiddeld negen uur op een dag! Tijd dus voor beweging.

Een voorbeeld van een organisatie waar de werknemer op een leuke en leerzame manier kennismaakt met de voordelen van een gezonde leefstijl is gemeente Rotterdam. Move More stimuleert meer lichaamsbeweging bij de Rotterdammers op verschillende werkplekken. Samen met Selfcare zet Move More verschillende afdelingen letterlijk in beweging met virtuele wandelingen.

Virtuele wandeling

Bij Selfcare draait alles om bewegen. Gebruikers kunnen elkaar stimuleren en uitdagen om ook op het werk zo gezond mogelijk te leven. Deelnemers strijden via challenges tegen elkaar of samen voor een gemeenschappelijk doel. De onderlinge samenwerking en competitie stimuleert het gesprek over gezondheid op de werkvloer. De challenges op Selfcare worden ondersteund met illustraties van verschillende virtuele wandelingen. Voorbeelden hiervan zijn het lopen op mars, de stadswandeling of de safari.

Virtuele wandeling

Voor gemeente Rotterdam hebben we een bijzonder en creatief project uitgevoerd. Wij hebben voor gemeente Rotterdam een op maat gemaakte illustratie ontworpen voor hun virtuele wandeling samen. Het thema van deze wandeling is namelijk hun eigen werkplek in De Rotterdam!

De Rotterdam fotoshoot

Samen met de fotograaf van Blixen hebben we een hele middag rondgelopen in dit geweldig grote gebouw in Rotterdam. Van de fietsenstalling en parkeergarage, langs de ingang, voorbij de keuken en in het restaurant. Daarna door naar de IT-afdeling, over de groen begroeide verdieping en op naar de hoogste etage. Het uitzicht vanaf de 40ste verdieping is te gek! Dit is misschien wel één van de mooiste werkplekken in Nederland.

Het door Rem Koolhaas ontworpen gebouw is onmiskenbaar een bijzondere blikvanger aan de Maas. De drie aan elkaar verbonden torens van bijna 150 meter hoog vormen samen een ‘verticale stad’. Door de samenstelling van verschillende functies zoals wonen, werken, sporten, slapen en eten ontstaat er een plek waar iemand gemakkelijk 24-uur lang kan verblijven. In december 2009 werd officieel met de bouw van De Rotterdam gestart.

Vanaf nu is het dus mogelijk voor de afdeling Inkoop- & Aanbestedingszaken (ABZ) en Financial Reporting om de strijd aan te gaan met collega’s terwijl zij lopen langs alle afdelingen in De Rotterdam. Mocht je niet werken bij de gemeente Rotterdam, dan is het ook mogelijk om De Rotterdam te bezoeken met de Titanen Tour. Of move more, en solliciteer op een van de vacatures bij gemeente Rotterdam!