Betrokken medewerkers. Meer energie. Betere bedrijfsresultaten!

Selfcare helpt om grip te krijgen op welzijn en vitaliteit. Vanuit individuele kracht. Met gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dat is niet alleen gezond voor jezelf, maar ook voor de organisatie.

Selfcare: Vitaliteit op de werkvloer

Selfcare laat direct zien dat jouw vitaliteit de hele organisatie gezonder maakt.

Gezond bedrijf

Veerkrachtige werknemers is de belangrijke factor die bijdraagt aan het succes van een organisatie. Het is daarom vooraanstaand voor een bedrijf om aan de slag te gaan het bevorderen en behouden van de gezondheid van de medewerkers.

Vitale- en gezonde medewerkers zorgt voor:
– Betere prestaties
– Meer flexibiliteit van de medewerkers
– Meer regie over hun ontwikkeling
– Meer energie en plezier in het werk
– Klantgerichter werken
– Een positieve impact op imago

Gezonde medewerkers

De meetbare werknemer

Het gaat niet alleen om ziektes en burn-out voorkomen, maar ook over het ondersteunen van individuen en teams om optimaal te kunnen presteren. Het concept van de ‘quantified employee’ is de toekomst met het continu kunnen monitoren van gezondheid en vitaliteit.

Met de nieuwste meettechnieken, zoals slaapsensoren, hartslagmonitors en activity trackers, biedt Selfcare een nieuwe manier van preventief vitaliteitsmanagement. Geheel GDPR-proof.

Stappenchallenge

Welzijn van werknemers

Vitaliteit op de werkvloer het gaat niet alleen om ziektes voorkomen, maar ook over het ondersteunen van individuen en afdelingen om optimaal te kunnen presteren.

Challenge Selfcare

Zet de organisatie in beweging!

Lichaamsbeweging is van alle meetbare variabelen het meest eenvoudig te monitoren en te beïnvloeden. Meer bewegen heeft direct een zeer groot effect op vitaliteit. Daarom biedt beweging ook binnen jouw organisatie een concreet aanknopingspunt voor verbetering. De gemiddelde medewerker is in de loop der jaren steeds minder gaan bewegen, vooral onder werktijd.

Er zijn effectieve manieren om mensen tot meer beweging aan te zetten. Het monitoren met een stappenteller plus persoonlijke feedback leidt tot significant meer lichaamsbeweging. Vooral mensen die weinig bewegen komen hierdoor in actie. Gebleken is, dat dit effect op langer termijn aanwezig blijft. Eveneens is aangetoond dat het vergelijken van lichaamsbeweging met anderen, bijvoorbeeld via onderlinge competitie, stimuleert tot nog betere resultaten!

track-improve-learn

Challenges & gamification

Kies challenges, daag elkaar uit, werk samen en communiceer met je collega’s.

Selfcare leaderboard

Ga de uitdaging aan!

Selfcare stimuleert lichaamsbeweging, omdat het in belangrijke mate bijdraagt aan een gezonde organisatie. Bij de stappen challenges draait alles om bewegen! Hierin kunnen collega’s elkaar stimuleren en uitdagen om ook op het werk zo gezond mogelijk te leven. 

Deelnemers strijden in groepen om wie de challenge als eerste haalt. Door met anderen te rivaliseren en resultaten onderling te vergelijken middels verschillende spelcomponenten, worden werknemers op een uitdagende manier gemotiveerd. 

Deze onderlinge samenwerking en competitie stimuleren het gesprek over gezondheid op de werkvloer. Bovendien zorgt het voor een positieve werksfeer!

Selfcare voor mij en Selfcare in de organisatie

Selfcare stuurt data uiterst veilig naar twee strikt gescheiden portals: een persoonlijke en een gezamenlijke.

Selfcare-privacy-PGO
Inzicht in mijn eigen gezondheid

Hier worden gezondheidsmetingen gedaan en van context voorzien, die leiden tot persoonlijke inzichten.

Op naar een gezonde organisatie

Hier kunnen collega’s elkaar stimuleren en uitdagen om ook op het werk zo gezond mogelijk te leven.

Deze website is opgesteld door en eigendom van Selfcare B.V., KvK 62930869. Op alle rechtsbetrekkingen voortkomend of afgeleid uit deze website zijn het Nederlands recht en de algemene voorwaarden en gebruikersvoorwaarden van Selfcare B.V. van toepassing, die onder meer een beperking van aansprakelijkheid bevatten. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de ingevoerde en gesynchroniseerde gegevens. De algemene voorwaarden en gebruikersvoorwaarden zijn te raadplegen. Jurisdictie: Zeeland – West-Brabant – Breda © Selfcare – Take good care of yourself