SelfcarePro: welzijn van werknemers

Vitaliteit op de werkvloer gaat niet alleen om ziektes voorkomen, maar ook over het ondersteunen van individuen en afdelingen om optimaal te kunnen presteren. 

Het concept van de ‘quantified employee’ is de toekomst. Door het continu monitoren van gezondheid en leefstijl komt een medewerker meer te weten over zijn of haar eigen vitaliteit. Met de nieuwste meettechnieken, zoals stappentellers, slaapmeters, hartslagsensoren en draadloze bloeddrukmeters, biedt Selfcare een effectieve manier van preventief vitaliteitsmanagement. Geheel GDPR-proof.

Dit biedt HR-managers de mogelijkheid om het gezondheidsbeleid creatiever vorm te geven. Met andere woorden: verzuimmanagement nieuwe stijl, gericht op preventie en predictie. Verder ondersteunt Selfcare op een creatieve en leuke manier het motiveren van de medewerkers met uitdagingen en inzetten van beloningen (zie onder).

Werkgeversbrochure

Ik wil meer informatie over de aanpak van Selfcare voor organisaties en ontvang graag de link van de werkgeversbrochure op het volgende e-mailadres:

Uw e-mail voor ontvangst van de link:

Challenges & gamification

Kies challenges, daag elkaar uit, werk samen en communiceer met je collega’s.

Selfcare leaderboard

Ga de uitdaging aan!

Selfcare stimuleert lichaamsbeweging, omdat het in belangrijke mate bijdraagt aan een gezonde organisatie. Gebleken is, dat dit effect op langere termijn aanwezig blijft. Eveneens is aangetoond dat het vergelijken van lichaamsbeweging met anderen, bijvoorbeeld via onderlinge competitie, stimuleert tot nog betere resultaten! Bij de stappen challenges draait alles om bewegen! Hierin kunnen collega’s elkaar stimuleren en uitdagen om ook op het werk zo gezond mogelijk te leven. 

Deelnemers strijden in groepen om wie de challenge als eerste haalt. Door met anderen te rivaliseren en resultaten onderling te vergelijken middels verschillende spelcomponenten, worden werknemers op een uitdagende manier gemotiveerd. 

Deze onderlinge samenwerking en competitie stimuleren het gesprek over gezondheid op de werkvloer. Bovendien zorgt het voor een positieve werksfeer!

Belonen met cadeaukaarten

Ook  is er de mogelijkheid tot het belonen van acties binnen Selfcare. Dit geeft organisaties de mogelijkheid hun deelnemers te belonen met een digitale cadeaukaart voor zelfgekozen beloningsregels, met zelfgekozen waarderingen en zelfgekozen bestedingen. 

Hoe werkt dat? 

  1. Beloningsregels: bepaal wat je wilt belonen. Dat kan zijn het aanmaken van een account, de deelname aan een challenge of bijvoorbeeld het winnen van een challenge.
  2. Waardering: bepaal wat de door jou gekozen beloningsregels waard zijn. We hebben daarvoor een eenvoudige rekentool gemaakt die ervoor zorgt dat het door u gekozen jaarbedrag niet wordt overschreden. 
  3. Cadeaukaarten: maak een keuze uit het grote assortiment van cadeaukaarten. Denk daarbij aan Bol.com en Coolblue, maar ook de HEMA, een bloemenbon of een goededoelenbon behoren tot de mogelijkheden.
 
Als organisator kun je in jouw HR-dashboard live volgen voor welke cadeaukaarten de deelnemers gekozen hebben. Dit dashboard biedt nog meer, zoals zicht op het aantal uitgenodigde deelnemers, het aantal dat een account heeft aangemaakt en het verloop van de activiteiten zodat het effect van Selfcare zichtbaar wordt. 
 
7-22-3 Games – Rewards - Coupons

Koppelen met PMO

Wilt u de resultaten uit een preventief medisch onderzoek (PMO) combineren met de lifestyle en zorggegevens in Selfcare? Dat kan! Hiervoor zijn we een samenwerking met THP² Europe aangegaan. THP² Europe is gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van alle mogelijke gedigitaliseerde test- en meetapparatuur evenals digitale monitoringsystemen. Hiermee kunt u als arbodienst op een betrouwbare, valide en gedigitaliseerde manier PMO’s afnemen.

Het THP² Health Portal is een digitaal platform waarmee u uw PMO-projecten kunt managen en uitvoeren. U kunt vragenlijsten samenstellen uit meer dan 140 gevalideerde sets.

In combinatie met de digitale test- en meetapparatuur kunt u betrouwbaar een breed scala aan fysieke tests uitvoeren. De deelnemer krijgt direct een geautomatiseerd rapport, ziet zijn of haar gegevens in de Selfcare app en deze digitale manier van werken scheelt u tijd en voorkomt fouten!

Ja, ik zou graag een offerte willen aanvragen voor SelfcarePro

Naast de voordelen voor individuele gebruikers, biedt Selfcare ook aantrekkelijke mogelijkheden voor bedrijven en (onderzoeks)organisaties. De gamified Selfcare challenges bieden interessante kansen voor betrokkenheid van de medewerkers en gezonde competitie.