Gebruikersonderzoek 2022

Over Selfcare

Selfcare is een platform waarop u uw gezondheidsgegevens kunt inzien en beheren. Zo ligt de regie over gezondheidsgegevens 100% bij de gebruiker en is inloggen op verschillende portalen niet meer nodig. Het platform biedt de mogelijkheid om uw medische dossier van de huisarts in te zien. Naast de medische kant zet Selfcare ook in op preventie. Zo kunt u wearables (zoals een smartwatch) en andere gezondheidsapps koppelen, uw levensstijl bijhouden en uitdagingen aangaan met andere gebruikers. Ook een overzicht van uw voortgang kunt u bekijken. Voor een toelichting en visualisatie van het platform verwijs ik u graag door naar de volgende video:

https://www.youtube.com/watch?v=NoGkC1wfK0E

Waarom doen we onderzoek?

Bij de ontwikkeling van Selfcare staat de gebruiker centraal. Om het platform te kunnen verbeteren zijn wij dan ook benieuwd naar hoe u het gebruik van het platform ervaart. Wellicht ziet u verbeterpunten, mist u bepaalde functies of zijn er functies die niet werken zoals dat zou moeten. Wij verbeteren Selfcare graag en daarvoor is uw ervaring en mening van toegevoegde waarde.

Wat wordt er van u verwacht als u deelneemt?

Tijdens het onderzoek zal u gevraagd worden om het Selfcare platform te testen voor twee weken, in begin november. Dit kan gewoon vanaf huis op uw digitale apparaat naar keuze. Dit houdt in dat u om de dag inlogt en alle korte opdrachten (hier ontvangt u na uw inschrijving meer informatie over) probeert uit te voeren. Dit zijn korte opdrachten zoals het toevoegen van uw huisarts aan uw account en het koppelen van een mobiele app of smartwatch aan het platform. Zo verzamelt u stap voor stap meer informatie over uw gezondheid op het Selfcare platform. Na deze twee weken ontvangt u een digitale vragenlijst waarin om uw mening en ervaring gevraagd zal worden. Deelname aan het gehele onderzoek zal u ongeveer 2 tot 3 uur kosten. Wanneer u zowel de opdrachten gedaan heeft en de vragenlijst heeft ingevuld ontvangt u een bol.com bon t.w.v. 10 euro.

Wat heeft u nodig om mee te kunnen doen?

Om mee te kunnen doen heeft u een smartphone, tablet of computer met internet nodig. Om uw eigen metingen te kunnen toevoegen aan het platform heeft u daarnaast één van de volgende applicaties of apparaten nodig:

 

Apps voor apple apparaten:

  • Apple Health/gezondheid

Apps beschikbaar op apple en android apparaten (in sommige gevallen bedoeld voor het koppelen van een activiteitstracker of zelfmeet apparatuur):

  • iHealth MyVitals
  • Fatsecret
  • Fitbit (activiteitstracker met app voor mobiel apparaat)
  • Garmin (activiteitstracker met app voor mobiel apparaat)
  • Google Fit (activiteitstracker met app voor mobiel apparaat)
  • Polar (activiteitstracker met app voor mobiel apparaat)
  • Omron Connect/health (apparaten voor zelfmetingen)
  • Medisana VitaDock (slimme weegschaal)
  • Withings (slimme weegschaal of activiteitstracker)

Mocht u dit nog niet hebben, dan kunt u uiteraard een van de apps downloaden voor deelname.

 

Hoe zit het met uw privacy?

Uw gezondheid is strikt persoonlijk. Daarom blijft u met Selfcare altijd eigenaar van uw gezondheidsdata. Er gebeurt niets mee zonder dat u er zelf iets mee doet of hier toestemming voor geeft. Om gezondheidsgegevens te kunnen verzamelen, vraagt Selfcare haar gebruikers een beperkt aantal persoonsgegevens vast te leggen: naam, geslacht, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. Deze persoonsgegevens zijn noodzakelijk voor de (veilige) werking van Selfcare en voor de communicatie tussen Selfcare en haar gebruikers. Alle persoonsgegevens worden, conform de voorschriften van de AVG (GDPR), binnen Europa opgeslagen. Daarnaast heeft Selfcare het MedMij-label. Als u het MedMij-label ziet, dan bent u er zeker van dat uw medische gegevens op een veilige en betrouwbare manier uitgewisseld kunnen worden tussen de gezondheidszorg (zoals huisarts) en Selfcare. En dat aan de hoge eisen van MedMij voldaan wordt.

 

Voor het onderzoek zal u bij het eerste gebruik van het platform gevraagd worden om toestemming te geven voor het gebruik van uw data voor onderzoeksdoeleinden. Dit houdt in dat wij uw meetgegevens in kunnen zien. Deze gebruiken wij uitsluitend voor het in deze mail beschreven onderzoek. Wij verwijderen deze data op 01-02-2023.

 

Meer weten over privacy binnen Selfcare?: https://selfcare4me.com/gebruikersvoorwaarden/

Doet u mee?

Graag nodigt het Selfcare team u uit om mee te doen met het onderzoek. U kunt zich inschrijven via de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevvEua2gmfyMflzLzrhft7HgO4Ss8JB8mpAB7HzW8CSe2V7Q/viewform?usp=sf_link

Daarnaast kunt u ons bereiken via info@selfcare4me.com. Neem gerust contact op.

 

Met vriendelijke groet,

Het Selfcare team