Jouw gezondheidsgegevens gemakkelijk digitaal in je broekzak

Medmij_Selfcare

Selfcare heeft op 11 september 2019 het MedMij-label in ontvangst genomen (en daar zijn we trots op!). De Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) van Selfcare heeft het toetredingsproces vlekkeloos doorlopen en voldoet daarmee officieel aan alle MedMij eisen! 

Er komt steeds meer bewijs dat goed geïnformeerde en betrokken mensen bijdragen aan zinnige zorg. Eveneens dat zij daardoor een betere kwaliteit van leven ervaren. Méér grip op jouw gezondheidsgegevens is geen doel op zichzelf, maar een eerste stap op weg naar een gezonder Nederland. Daarom zijn het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Patiëntenfederatie Nederland en Nictiz het initiatief gestart: MedMij.

Duurzame informatieuitwisseling voor de zorg

Het MedMij Afsprakenstelsel draagt eraan bij dat persoonsgebonden, gevoelige en vertrouwelijke gezondheidsgegevens op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze uitgewisseld kunnen worden tussen persoonlijke gezondheidsomgevingen en zorgaanbieders. De uitwisseling gaat in twee richtingen; personen kunnen data verzamelen én gegevens delen.

Op de foto: COO Jeroen Cornelissen ontvangt namens Selfcare uit handen van stichting MedMij voorzitter Ronald Gorter het MedMij label.

MedMij PGO Selfcare

Toetreding MedMij

Met het MedMij afsprakenstelsel kan iedereen die dat wil, beschikken over zijn eigen gezondheidsgegevens in een persoonlijke gezondheidsomgeving. Het toetredingsproces van MedMij bevat onder andere een beoordeling, de intake, het testen, strikte kwalificatie, acceptatie en natuurlijk de livegang. Al deze stappen zijn nu succesvol uitgevoerd.

Selfcare is klaar voor de toekomst

Selfcare voldoet aan alle standaarden zodat iedereen gemakkelijk gegevens kan verzamelen, beheren én delen. Selfcare is nu in staat om te koppelen met professionele zorgsystemen van bijvoorbeeld de huisarts, apotheek of het lab. De gebruiker kan zodoende persoonlijke gezondheidsinformatie, die op diverse plekken wordt bewaard in één overzicht inzien en beheren. De data kan veilig en vertrouwd worden gedeeld met een zorgverlener, waar en wanneer hij of zij wil. 

What’s next?!

Een PGO omvat verschillende opties en mogelijkheden en vraagt om een redesign van het al bestaande online platform. Dus nu de eerste dataoverdrachten zijn voltooid, is het tijd om Selfcare in een nieuw jasje te steken…

Ontwerp PGO Selfcare