Online bewegen tijdens de Corona-crisis

Het huidige coronavirus heeft een grote impact op het werkende leven. Een groot gedeelte van de werknemers werkt bijvoorbeeld op advies van de RIVM thuis. Hiermee voorkomen we met zijn allen hopelijk de verdere verspreiding van het coronavirus. Door de aangescherpte maatregelen komen sommige medewerkers echter niet zo snel meer buiten en bewegen daardoor minder dan voorheen. De stappenchallenges van Selfcare zijn de oplossing voor deze inactiviteit.

Bedrijven hechten grote waarden aan het welzijn en de fitheid van hun medewerkers, op kantoor én thuis. Selfcare kan faciliteren met online stappenchallenges in een positieve- en gezonde werkomgeving voor medewerkers, óók thuis. Een aantal klanten hebben zich tot ons platform gewend om een ​​goede gezondheid tijdens de pandemie te ondersteunen.

Fitness gaat digitaal

Een stappenchallenge is een leuke manier om medewerkers, verdeeld in teams, uit te dagen. Zij gaan online de strijd aan met collega’s. Het is een extra zetje voor onderling contact en natuurlijk meer vitaliteit!

“Dit alles gecombineerd met een gezonde dosis winnaarsmentaliteit zorgt voor een mooie manier van verbinding tussen collega’s in deze coronatijd!” – Klant

Digitale stappenchallenges met Selfcare

Naast het gezond en positief blijven, is het belangrijker dan ooit dat we blijven bewegen. Vooral nu instanties zoals sportscholen zijn gesloten en we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Online stappenchallenges stimuleren mensen te blijven bewegen, terwijl ze sociaal afstand nemen.

“Mooi om te zien hoe fanatiek mensen nu bezig zijn met gezond gedrag.” – Projectleider

Juist nu zijn organisaties zich bewust van het belang van gezondheid en lichaamsbeweging, in het dagelijks leven van de werknemers. Want een verhoogde weerstand maakt je namelijk weerbaar tegen virussen en ziekte. Een frisse neus halen was nooit eerder zo leuk met het gamifacationplatform van Selfcare.

Gamification is het toepassen van strategieën die gebruikt worden in spellen. Zoals medewerkers laten deelnemen aan stappenchallenges. Dit zijn online uitdagingen waarmee deelnemers in teamverband vooruitgang maken door stappen te zetten geregistreerd met een smartphone. Challenges zijn een geweldige manier om in beweging te blijven. Kortom, door gezondheid en vitaliteit vorm te geven als een spel lijkt gedragsverandering veel gemakkelijker te gaan. Trouwens, een beetje plezier doet nooit pijn.

“Gave challenge die ons niet alleen in beweging brengt, maar ook onderling contact intensiveert.” – Medewerker