Vanaf nu mogelijk: inzien huisartsdossier

Huisartsdossier

Met de allernieuwste versie van Selfcare kan iedereen het eigen dossier van de huisarts inzien. Door de koppeling via MedMij, waarvoor Selfcare sinds 2019 gecertificeerd is, kun jij als gebruiker van ons PGO jouw eigen huisarts opzoeken en jouw persoonlijke informatie die door de huisarts in het EPD (Elektronisch Patiëntendossier) is opgeslagen inzien. 

Huisartsen starten als eerste met MedMij

Alle voorbereidingen zijn getroffen en wij zijn er klaar voor! Na een zware periode van hard werken, voorbereidingen en proefprojecten, mogen we het nu wereldkundig maken: 10 PGO’s stellen zich voor aan de eerste lijn. Met de campagne willen we deze 10 PGO’s onder de aandacht brengen. Deze poster is de komende tijd te zien in (de wachtkamer van) vele huisartsenpraktijken:

Huisartsgegevens-PGO

Om bekendheid te geven aan het bestaan van PGO’s hebben wij dit samen met andere PGO’s gedaan die ook gecertificeerd zijn en gekoppeld zijn met alle huisartsen in Nederland. Het doel van de campagne is duidelijk maken dat jouw gezondheidsgegevens opgeslagen bij de huisarts ook voor jou inzichtelijk zijn en wel via een handig en veilige oplossing: in de vorm van een PGO.Huisartsdossier-inzien

Voordelen van een pgo

– Je hoeft niet meer te zoeken naar jouw gezondheidsgegevens.
– Medische gegevens gemakkelijk thuis inzien.
– Alles staat overzichtelijk bij elkaar op één online plek. Uiteraard veilig en beschermd.
– Deel jouw gegevens met zorgverleners, zoals arts of fysiotherapeut.
– Jij bepaalt wat ermee gebeurt. Niemand kan zomaar bij jouw gegevens.
Koppel met wearbles voor een completer beeld van jouw gezondheid.

Hoogste beveiligingseisen

Huisartsdossier-privacy

Voor het garanderen van de veiligheid, betrouwbaarheid en de privacy is het MedMij-afsprakenstelsel in het leven geroepen. Daarbinnen zijn juridische en technische voorwaarden vastgelegd voor de veilige en gestandaardiseerde uitwisseling van gegevens tussen burger en de zorgverlener. Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de beveiliging en bescherming van jouw gegevens.

Huisarts medisch dossierHuisartsen als eerste

De eerste grote stap is gezet om patiëntgegevens van huisartsen in pgo’s opvraagbaar te laten zijn. Daar stopt het niet: er wordt hard gewerkt aan het toevoegen van meer berichtendiensten, zoals het ophalen van de correspondentie en het ophalen van gegevens vanuit ziekenhuizen en GGZ-instellingen. In de komende tijd volgen de ziekenhuizen, ggz’s en starten de pilots voor de klinieken. Ook apotheken, de geboortezorg en de langdurige zorg zullen snel volgen.

Let op! Mogelijk is jouw eigen huisarts niet direct vindbaar voor elektrische inzage via een PGO. Dit komt doordat nog niet alle huisartspraktijken in Nederland zijn aangesloten, voor deze patiënten geldt: nog even geduld…